Skip to content
01/670 11 71 equivetdoo@gmail.com

MACA MILICA – OFTALMOLOŠKI PROBLEM

Milica nam

je došla na specijalistički oftalmološki pregled sa anamnezom “da ima nešto na oku”. Ponašanje mace je u skladu sa latinskom izrekom “Nomen est omen”, odnosno Milica se pokazala kao baš milo i drago stvorenje. Strpljivo je izdržala specijalistički oftalmološki pregled sa svim djelovima, pregleda kapaka, prednjeg i stražnjeg segmenta te očnog tlaka. Pregledom smo dijagnosticirali bolest oka nazvanu Eozinofilni keratitis.

 

                 PRIJE TERAPIJE

Mačke s eozinofilnim keratitisom razvijaju karakteristične povišene ružičaste, bijele ili sive “naslage” na površini rožnice. Ova bolest se može javiti na jednom ili na oba oka. Vlasnici u početku mogu primijetiti stvaranje novih krvnih žila na rubu rožnice, ubrzo nakon čega slijedi stvaranje bijelo-sivog filma koji se razvija na površini rožnice.

Milici smo prvo pokušali pomoći lokalnom terapijom kapanja oka, ali kapanje nije urodilo plodom. Tako smo se kao drugu opciju odlučili na subkonjuktivalnu injekciju depo preparata kortikosteroida što je na kraju urodilo dobrim rezultatom. Uz članak prilažemo fotke drage mace Milice. Milica isto ima otvoren Instagram profil, tako da se veselimo međusobnom praćenju.

              NAKON TERAPIJE

 

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top